Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Petrezselymes csiperkegomba. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 dl olívaolaj
» 6 gerezd fokhagyma
» 1-2 szárított chilipaprika (vagy fél friss)
» 1 kg csiperkegomba (inkább kisebbek)
» 1 ek. liszt
» 1 dl fehérbor
» 1 kis csokor petrezselyem
» só
» frissen őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először elkészítjük a petrezselymes öntet alapját: 2 gerezd fokhagymát megpucolunk és felaprítunk.
A petrezselymet megmossuk, lerázogatjuk, a leveleit letépkedjük és apróra vágjuk.
Mindkettőt belekeverjük egy kis tálkában az 1 dl fehérborba, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

A gombákat meghámozzuk és nagyságuktól függően feldaraboljuk.
Én kisebbeket vettem, azokat negyedeltem (hogy könyebben megsüljenek).
A chilit kimagozzuk, felaprítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, aztán kis lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd nagy lángon hozzáadjuk a gombát és a chilit és folyamatos keverés mellett addig sütjük, míg a gombák elveszítik víztartalmukat (a serpenyő méretétől függően a gombát több adagban kell kisütni és a végén mindet beletenni és úgy leönteni a szósszal).
Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon addig pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
Ekkor megszórjuk liszttel, elkeverjük és keverés közben adagoljuk hozzá a boros elegyet is. Kicsit főzzük, míg a szósz szépen besűrűsödik és a gombák láthatóan ,,al dente" állapotba kerülnek (nem kell teljesen puhára főzni, csak roppanósra).
Megjegyzés / tipp:

Pirítóssal tálaljuk. Egész pontosan én a felkarikázott bagettet a serpenyő alján maradt fűszeres olajban kicsit megpirítottam és azzal kínáltam
1 komment 7 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.31 10:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2015.01.01. 13:07 (#1)
Jónak tűnik a recept,kifogom próbálni.A csiperkét nem kell hámozni,csak folyó víz alatt puha kefével megmosni.Igy a legértékesebb részt nem dobjuk ki.
Címkék
petrezselymes öntet, petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, gombákat meghámozzuk, chilit kimagozzuk, serpenyőben felhevítjük, gombák elveszítik, serpenyő méretétől, gombát több, végén mindet, leve besűrűsödik, boros elegyet, szósz szépen, gombák láthatóan, felkarikázott bagettet, serpenyő alján, víztartalmukat, csiperkegomba, csiperkegomba, petrezselymes, Petrezselymes, feldaraboljuk, felkarikázott, megpirítottam, petrezselymet, félretesszük, lerázogatjuk, belekeverjük, chilipaprika, petrezselyem, nagyságuktól, negyedeltem, letépkedjük, megsüljenek, megpucolunk, felaprítunk, meghámozzuk, elkészítjük, felaprítjuk, besűrűsödik, besűrűsödik, felhevítjük, olívaolaj, gerezd fokhagyma, liszt, fehérbor, csokor petrezselyem, frissen őrölt bors,
Töltött hagyma
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Tökös-mákos rolád narancsos-mascarponés krémmel.
0 komment 2 ember kedveli
Húsvéti sárga túró
0 komment 10 ember kedveli
Manci néni túrós pitéje
0 komment 13 ember kedveli
Szendvicskrém
0 komment 2 ember kedveli
Tangó szelet
2 komment 32 ember kedveli
Habcsóktorta
0 komment 2 ember kedveli
Zalai finomfalatok
0 komment 16 ember kedveli
Káposzta kolbásszal !
0 komment 7 ember kedveli
Firenzei borjúkotlett.
0 komment 1 ember kedveli
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Karamellás kókuszos kocka !
1 komment 14 ember kedveli
Almás bögrés
0 komment 3 ember kedveli
Kiflikoch
0 komment 3 ember kedveli
Banános krémtúró
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.